29 Mayıs 2012 Salı

İŞKOLİG



İşkolig
“Şirketlere içerden bakış”


Benim takip ettiğim sitelerden bir tanesi. Sloganıyla ilgi çeken bir site J “Şirketlere içeriden bakış” gizli kalmış bilgileri gün yüzüne çıkarır gibi…

İşkolig içerisinde şirketlere ait genel bilgilerin yanı sıra maaş bilgisi, çalışma koşulları, çalışma ortamları, kurum kültürü ve şirket resimlerine de yer verilmekte. Aynı zamanda yaşanmış mülakat anılarına, iş ilanlarına ve İşkolog köşesinde blog yazıları da yer almakta.

Bu site özellikle yeni mezun olacaklar ve iş değiştirmek isteyip firma araştırmasına giren çalışanlar açısından yol göstereceğine inanıyorum.  Ayrıca departman olarak arama yaptığınızda farklı şirketlerde o pozisyonlar için ortalama ne kadar ücret ödendiğine de ulaşabilir.

İşkolig’e üye olurken yapmanız gereken şey şirketiniz ile ilgili maaş bilgisi girmeniz gerekiyor yada şirketiniz hakkında yorum bilgisi girerek ücretsiz ve gizli hesabınızla işkolig’de yer alan maaş ve yorum bilgilerine sınırsız ulaşın. Hesabınızın gizli olması ve şirketinize ait maaş bilgisini girdiğiniz zaman sitede direk yer almaması siteye karşı güven sağlıyor. Aynı şirketten aynı pozisyon için birkaç kişinin girdiği bilginin ortalaması alınarak ücretin yansıyor olması da güzel bir uygulama olmuş.

Abdi İbrahim’de Ar-Ge analisti ücreti nasıl? Sütaş stajyer maaşı ne kadar? Yapı Kredi çalışanları şirketleri hakkında ne düşünüyor? Vodafone çalışma ortamı nasıl? İnsan kaynakları uzman maaşları hangi şirketlerde ne kadar? Ve bunun gibi birçok sorunun cevabını merak ediyorsan www.iskolig.com ‘u ziyaret etmen yeterli. Ayrıca site içerisinde yer alan hesaplama robotu sayesinde netten brüte brütten nete maaş hesabı yapmanızda mümkün.

Haydi sizde üye olun daha çok şirkete, daha çok pozisyona içeriden bakalım J

Mayıs 2012
Zühre Turunç