14 Haziran 2012 Perşembe

Genç İK Toplandı!!!




Genç İK Toplandı!!!

12 Haziran 2012’de İstanbul Marriot Hotel Asia’da “Yeni Nesi İK Zirvesine” Linkedin üzerinden HR Derginin davetiyle katıldım.  -30 yaş altı ve kendini o yaş grubunda hisseden İK profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşen bol enerji dolu bir zirve oldu.  Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçerek zorlu bir yolculuktan sonra güler yüzlü HR Dergi ekibiyle karşılanmak günün devamının da sinyallerini verdi.  

Ritm park atölyesi M3 ile ritm tutarak iç enerjimizi arttırarak zirveye bir başlangıç gerçekleştirdikten sonra İK eğilimleri, İK yenilikleri konuşuldu.  İlk oturumda Aslı Dizdar ve Özlem Akkök sunumlarıyla “Y Kuşağı” yani “Yeni nesil reçete” lere değindiler. Çok keyifli ve enerjik bir sunumdu. Yeni Nesil İK ile birlikte neler in neler out olduğu?  Klasik mülakat sorularının yerini nelere bıraktığı?  İK ve gönüllülük projeleri oturumun konu başlıkları oldu. Prof. Acar Batlaş “İK neden yönetimin stratejik partneri değildir?”  sorusunun açılımlarından nedenlerinden ve olması gerekenlerinden bahsetti.


 İş dünyasının tepe yöneticileri Selen Kocabaş, Hakan Alp, Belgin Ertam ve Şerif Kaynar moderatörlüğünde “Bu yol nereye çıkar?” başlığı altında deneyimlerini paylaşırken genç İK profesyonellerine tavsiyelerde bulundular.
Özellikle Yücel Atış ile İK Trendleri sunumu çok hoşuma gitti. Genç, dinamik bir sunumdu. Y kuşağı ile birlikte İK’ya ve çalışanlara gelen yeniliklere bakış açısı etkileyiciydi. Yeni nesil öğrenme, sosyal medya ve İK, İK teknolojilerinde yeni uygulamalar, Yeni Nesil İK Yetkinlikleri ve İK’nın rolü günün diğer konu başlıklarıydı.
Ali Rıza Ersoy, Işık Gürol, ve Semra Akman gibi İK duayenlerinin dünden bugüne İK yolculuklarını anlatımları da dikkat çeken bir başka konuşma oldu. Özellikle Ali Rıza Ersoy’un yılların tecrübesinin yanında Y kuşağı gibi iş hayatının yanında sosyal hayatında önem verip sadece mesleğinin uzmanı olmayıp bir çok konuda uzmanlıklar elde etmiş olması güzel bir örnek oldu. Evet bu bir çok işveren için Y Kuşağının özel hayatına da önem veriyor olması korkutucu gelse de aslında bu sadece bu kuşak için değil daha öncelerden de gelme bir durum olduğunu da görmüş olduk.  
Konuşmaların ayrıntılarına başka yazılarımda bahsetmeyi düşünüyorum. Çünkü hepsinden birbirinden faydalı bilgiler öğrendim. Genel olarak Yeni Nesi İK zirvesinde konuşulan konular bunlardı. HR Dergi’ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Böyle bir zirveye katılmak güzel ve verimli oldu benim için.


Teşekkürler HR Dergi J

Zühre Turunç
Haziran 2012