14 Haziran 2012 Perşembe

LinkedIn




2003 yılında kurulmuş olan LinkedIn, daha verimli ve başarılı kılmak üzere dünyanın dört bir yanındaki profesyonelleri birbirine bağlamaktadır. Fortune 500 şirketlerinin hepsinin yöneticileri dahil olmak üzere dünya genelinde 135 milyon kullanıcıya sahip olan LinkedIn, internet üzerinde dünyanın en büyük profesyonel ağıdır. Şirket, üye abonelikleri, pazarlama çözümleri ve insan kaynakları çözümlerinden gelen gelirlerle çeşitlendirilmiş bir iş modeline sahiptir. Şirket merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan LinkedIn, ayrıca Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya’da da ofislere sahiptir.

Dünya genelinde 150 milyonun üzerindeki üyesi ile dünyanın en büyük profesyonel ağı olan LinkedIn, bugün, Türkiye’de bir milyonun üzerinde profesyonel üyeye sahip olduğunu duyurdu.
Bugün yapılmış olan duyuru, Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarı olmasına yardımcı olmak üzere geçtiğimiz yaz LinkedIn’de Türkçe dilinin sunulmasını takip etmektedir.

LinkedIn EMEA Bölgesi Genel Müdürü Ariel Eckstein, bugünün en hızlı büyüyen global ekonomilerinden biri olan Türkiye’nin üyelik dönüm noktası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Eckstein[1], “Türkiye, coğrafi ve ekonomik açıdan LinkedIn için stratejik bir pazar teşkil ediyor. Artış gösteren yabancı yatırım ile birlikte Türkiye’nin Avrupa ve Doğu arasındaki köprü konumu, yeni iş fırsatları ile daha da fazla karşılaşacak olan Türk profesyonelleri için ümit vaat ediyor.”

Tüm bunlara ek olarak, Aviva, Abdi İbrahim, Medyasoft ve Doğuş Holding’in de aralarında bulunduğu Türk işverenler, Türkiye’deki en iyi yetenekleri bulmak ve işe almak üzere LinkedIn’in İnsan Kaynakları Çözümlerini kullanıyor. LinkedIn üzerinden şirketler, geleneksel işe alım araçlarına oranla en iyi adayları daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle bulabiliyor ve işe alabiliyor.




Gelelim LinkedIn faydalarına ;
·        Eski veya yeni iş, okul arkadaşlarınızla irtibatta kalmanızı sağlar.
·        Ne kadar çok arkadaş o kadar çok iş ağı olur.
·        İş başvurularını takip edebilirsiniz.
·        Şirketleri takip edip sektörel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
·        Her tartışmada yeni bilgi öğrenip, bilmediklerinizin yanıtını arayabilirsiniz.
·        Çalışmak istediğiniz şirketin personelleri ile irtibata geçebilir beklide iş bulma konusunda nasıl bir yol izleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
·        Şirket etkinliklerinden veya eğitim fırsatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
·        Hedeflerinize ulaşmak için gereken kişileri bulup irtibata geçip bir adım daha öne geçebilirsiniz.
·        Linkedin profiliniz facebook profili gibi değil bir CV niteliğinde sizi iş dünyasına tanıtmakta.

İlk profesyonel sosyal ağ olma özelliğini taşıyan LinkedIn üye sayısı, marka gücü ve ulaştığı 168 milyon dolarlık gelirle birçok web sitesini kıskandırıyor. Öyle ki LinkedIn, her gün CEO, en üst düzey ve bölüm yöneticileri gibi orta düzey yöneticilere, iş veya haber sitelerinden daha fazla erişebiliyorSon zamanlarda okuduğum bir çok makale ve yazıda Linkedin faydalarından çokça bahsetmişler. Özellikle artık işe alımlarda kariyer motorlarını kullanmaktan çok Linkedin üzerinden arama yapıp kişi profillerini inceleyip irtibata geçtikleri belirtilmekte.

Hala bir Linkedin profiliniz yoksa  http://tr.linkedin.com/
Zühre Turunç
Haziran 2012