3 Haziran 2012 Pazar

PWC




PWC
PRICE WATERSHOUSE COOPERS


Firma incelemeleri sırasında PWC’a da değinmek istedim. PWC sadece Türkiye ile sınırlı olmayan vergi, denetim ve danışmanlık hizmetleriyle birçok ülkede kurumlara hizmet sunmakta. PWC ‘nin hizmetleri arasında bizi ilgilendirebilecek kısmına değinmek isterim.  İnsan kaynakları danışmanlığı ile sosyal güvenlik ve iş hukuku hizmetleri.


PWC İnsan Kaynakları Danışmanlığı adı altında firma ve kuruluşlara,
·        Kurumsal değerler, vizyon, misyon ve strateji oluşturma,
·        Tanımlama: İnsan Kaynakları Yönetimi uygulamalarının tamamı organizasyonel yapı, iş tanımları ve yetkinlikler üzerine kurulmaktadır. Bu basamaklar sayesinde İnsan Kaynakları Süreç tasarımlarının ön adımlarını oluşturmaktalar.
·        Tasarım (Kaynak planlama, işe alım, performans yönetimi, ücret yönetimi, eğitim ve gelişim yönetimi, yetenek yönetimi, işten çıkış süreci)
·        Uygulama (Seçme ve yerleştirme, toplu işe alım, işten çıkarma ve yönlendirm, dış kaynak kullanımıi uluslar arası görevlendirme, iş kanunu, insan kaynakları yazılımları)
·        Yerel ve Uluslararası Kıyaslamalar (ücret ve yan haklar araştırmaları)
·        Şirket Değerleme
·        İK Etkinlik Değerlendirmesi
·        Mesleki Bilgi, Beceri ve Yetkinlik Geliştirme Eğitimleri ile hizmet sunmaktalar.

Kurumunuzun ihtiyaçları doğrultusun PWC’den destek isteyebilirsiniz. İnsan kaynakları departmanlarını yeni kuran yada personel yönetiminden insan kaynaklarına geçiş sürecinde olan firmalara tüm İK fonksiyonlarının kurulup işler hale gelmesinde yardımcı olan firmalar arasındadır.


PWC sosyal güvenlik ve iş hukuku hizmetleri açısından;
·        Genel İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı Hizmetleri
·        İstihdam teşviklerinden yararlanma
·        İş ve sosyal güvenlik hukukunda taşeron çalıştırma ve sorumluluğu
·        Kriz dönemlerinde iş ve sosyal güvenlik hukuku yönetimi
·        İş ve sosyal güvenlik mevzuatı check-up hizmetleri gibi konularda da şirket personel ve özlük işlerine yardımcı olabilecek firmalar arasında.

Haziran 2012
Zühre Turunç